Midweek voor LBV-vrijwilligers en bestuursleden

De vormingsmidweek die LBV organiseert, is een driedaagse voor bestuursleden en vrijwilligers. Tijdens deze midweek ontvang je heel wat interessante informatie die je in het afdelingswerk kan gebruiken. Daarnaast kan je ervaringen uitwisselen met andere bestuursleden, leer je heel wat bij, kan je genieten van de herfstsfeer aan de Belgische kust en dat afgewisseld met ontspanning. Hieronder vind je alvast meer informatie over de inhoud van het programma: 

Dag 1:

Sessie 1: Een activiteitenprogramma van A tot Z

Wanneer maak je een activiteitenprogramma op? Welke activiteiten plan je? Op welke manier hou je daarbij rekening met de interesses van de leden? Hoe en wanneer verspreid je de uitnodiging? Hoe evalueer je een activiteit of programma? Deze en vele andere vragen komen op een interactieve manier aan bod. (Begeleiders: Lien Maes en Aagje Frederickx)

Sessie 2: Ben ik goed verzekerd?

Iedereen heeft het al eens meegemaakt in de afdeling: er valt iemand met de knie tegen de grond op een fietstocht, iemand verzwikt een enkel bij een uitstap, een kookdemonstratie eindigt met een lelijke brandwonde...  Het doet bij menig bestuursvrijwilliger veel vragen rijzen.  Zijn onze leden verzekerd?  Kan ik als vrijwilliger aansprakelijk worden gesteld? Waar moet ik aangifte doen? In deze sessie geven Frederik Fluyt en Hilde Vindevoghel (Sportievak vzw) duiding bij de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid en Lichamelijk Ongevallen die LBV aanbiedt voor haar leden en vrijwilligers.

Dag 2:

Sessie 3: Lachen en huilen voor je gezondheid

Huisarts Hugo Stuer, ook wel bekend als ‘de lachdokter’, is op z’n minst even nieuwsgierig naar waarom mensen huilen en zich daar onwennig over voelen. Hugo Stuer begon zijn onderzoek tijdens de ernstige ziekte van zijn vader, maar onderging zelf ook een zware beproeving. Toen hij darmkanker kreeg, merkte hij dat een gezondmakende lach niet vanzelf op zijn gezicht verscheen. Hij werd opnieuw leerling van zijn eigen theorie … (Voordrachtgever: Dr. Hugo Stuer)

Keuzeprogramma in de namiddag:

  • Groepsuitstap (1u): Onder leiding van een gids bezoeken we het Serpentarium in Blankenberge en maken we van dichtbij kennis met de bewoners. 
  • Initiatie ‘Ledenlijsten in Excel’ (1u): Je gaat zelf aan de slag met de computer en leert een ledenlijst op te maken in het programma Excel. Daarbij komen o.a. volgende functies aan bod: sorteren, optellen, automatisch nummeren … Voor deze initiatie is basiskennis van de computer wel vereist. (Begeleider: Lotte Dierkens)
  • Vrije namiddag

Dag 3:

Sessie 4: Creatief denken

Een workshop voor wie echt ‘out of the box’ wil denken en wil innoveren. Hoe werken denkpatronen? Wat is creatief denken en hoe kan je dat gebruiken? Nieuwe ideeën bedenken, patronen doorbreken, je eigen creativiteit (her)ontdekken en realistisch toepassen, meer bedenken in minder tijd... en dat alles toegepast op het verenigingsleven. (Voordrachtgever: Dr. Michaël Van Damme)

Praktische informatie: 

Wanneer:

  • Maandag 26 – woensdag 28 oktober ‘15 (volzet)
  • Woensdag 28 – vrijdag 30 oktober ‘15

Waar: Vakantiecentrum Liberty, Langestraat 55, Blankenberge
Wie: Bestuursvrijwilligers van de erkende LBV-afdelingen
Bezorg ons een ingevuld inschrijfformulier
Prijs:

  • € 85 (leden LM)
  • € 105 (niet-leden LM)
  • € 35 (zonder overnachtingen)

Sitemap - Vief Provincie Antwerpen vzw 2017 - info.antwerpen  vief.be - Site door Faromedia